Lamine, laminate veneer ya da yaprak diş günümüzde en sık uygulanan estetik diş hekimliği prosedürleri arasında ilk sıralarda gelir. Prosedürün temelinde estetik açıdan sorunlara neden olan ağızdaki ön grup dişlerin ön yüzeylerinin, fazla madde kaybına neden olmaksızın ince porselenlerle örtülmesi vardır. Lamine diş kaplama prosedüründe dişlerin ön yüzeyi yaprak porselenlerle kaplanır. Dişe yapıştırılan plakların kalınlığı 0.3 ila 0.5 mm arasında değişir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak sararmış, lekelenmiş, kırık dişlerin onarılması, dişlerde pürüzsüz ve mükemmel bir görünüm elde edilmesi amacıyla sıklıkla kullanılan laminate diş kaplama prosedürü dişlere doğal bir beyazlık kazandırma konusunda son derece başarılı bir performans sergiler.
Lamine Diş Nedir?
Lamine diş kaplama ya da yaprak diş olarak adlandırılan prosedür kapsamında hastanın dişlerinin dudakla ve yanakla temas eden kısımlarına diğer bir deyişle ön yüzeylerine porselen yaprakçık seramikler yapıştırılır. Son derece ince bir yapıları olan laminate diş kaplama tedavisinin ardından dişlerin ön bölgesindeki kötü görünümü düzeltmek ve hastanın estetik açıdan çok daha tatmin edici bir görünüme kavuşmasını sağlamak mümkündür. Bu sayede kişinin görünümüyle barışmasını ve doğal diş görünümünde dişlere sahip olmasını sağlama imkanı elde edilebilir.
Lamina Diş Nasıl Yapılır?
Laminate yaprak diş kaplama tedavisinin ilk adımı, uygulamadan önce hastanın detaylı bir şekilde muayene edilmesidir. Yapılan muayene sonucu diş hekimi hastanın ihtiyaçlarını belirleyip beklentilerini öğrendikten sonra en uygun tedaviyi planlar.
Laminate yaprak diş tedavisi uygulanacak olan dilerin ön tarafı şekillendirilerek kaplama işlemi için hazırlanır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen lamine diş tedavisi sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmez.
Lokal anestezi uygulandıktan sonra dişlerin ön kısmında laminate kaplama ile uygunluk sağlayacak küçük bir kısım hazırlamak için frez aleti kullanılır. Hazırlanan özel bir kap, diş ölçülerinin alınması için hastanın ağzına bastırılır. Bastırma işlemi sonucu elde edilen ölçülerden çıkarılan kalıp lamine dişlerin hazırlanması için kullanılır.
Bazı vakalarda hazırlık aşamasında konforun artırılması amacıyla hastaya geçici lamine ya da geçici dolgu uygulamaları yapılabilir. Hazırlanan laminate yaprak dişlerin, uygulama için hazır hale getirilmiş dişlere yapıştırılmasıyla lamine diş kaplama tedavisi tamamlanır.
Lamine Yaprak Diş Hangi Durumlarda Uygulanır?
Lamine yaprak diş tedavisi özellikle ön dişlerde bulunan ve hastanın estetik açıdan kaygılanmasına hatta öz güven eksikliği yaşamasına neden olan sorunların giderilmesi amacıyla uygulanan estetik diş hekimliği prosedürlerinin başında gelir.
- Dişlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan ve profesyonel diş beyazlatma yöntemleri uygulanmasına karşın giderilmesi mümkün olmayan renk değişikliklerini giderme,
- Ortodontik tedavi prosedürlerine alternatif olarak dizilim bozukluklarını tedavi etme,
- Çeşitli diş çapraşıklıklarını düzeltme,
- Ön bölge dişleri arasındaki aralıkları giderme,
- Dişlerin ön yüzeyindeki sağlıksız ve estetik açıdan hoş görünmeyen dolguları düzeltme,
- Doğal nedenlerle ya da aşınmaya bağlı olarak kısa olan dişlerin boylarını uzatma,
- Dişlerde erozyona bağlı olarak ortaya çıkan aşınmaları restore etme amacıyla lamine diş kaplama tedavisi uygulanabilir.
Bunların yanı sıra dişlerin mine dokusunda çeşitli bozukluklar olması, dişlerin travma nedeniyle kırılması, kesici olmayan lateral dişlerde kanin dişlerin lateral ve küçük azı dişlerinin kanin diş şeklinde işlenmesi yoluyla ön dişlerde doğal bir simetri sağlanması gerekliliği gibi durumlarda yaprak diş tedavisi etkili bir yöntem olabilir.
Laminate Yaprak Dişin Avantajları Nelerdir?
Lamine yaprak diş konservatif bir diş tedavi prosedürüdür. Tedavinin uygulanacağı dişin üzerinden minimal ölçülerde yani 0.3 mm ila 0.7 mm arasında diş dokusu çıkarılır. Diş dokusunun kaldırılmasıyla dişte sıcak – soğuk hassasiyetinin minimum düzeyde olması sağlanmakta hatta pek çok vakada uygulama sonrası diş hassasiyeti oluşmamaktadır.
Lamine diş kaplama tedavisinde rengi bozulmayan, sağlam ve aşınmalara karşı dirençli porselen kullanılır. Kullanılan porselenin sahip olduğu özellikler sayesinde lamine diş kaplamaların rengi sigara, çay, kahve ve dişlerde renklenmeye neden olan diğer maddeler tüketilse dahi değişmez. Yapısal değişiklik ya da renk değişikliği olmaksızın laminate yaprak dişler uzun yıllar boyu güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Laminate yaprak diş tedavisi sırasında dişlerin çiğneme yüzeyine temas edilmez. Bu dişlerin doğal yapılarının bozulmadığı ve doğal diş hassasiyetinin kaybolmadığı anlamına gelir. Ayrıca bu durum lamine diş kaplamalara alışma süresinin son derece kısa olması avantajını da beraberinde getirir. Porselen her ne kadar normal şartlar altında kırılgan bir madde olsa da diş minesine yapıştığında germe ve çekme kuvvetlerine karşı yüksek dirençli bir hale gelir. Bu sayede laminate yaprak diş kaplamalar kolay kolay düşmeden güvenle kullanılabilir.
Lamine yaprak diş kaplama tedavisinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi, en doğal ve konforlu sonuçların alınabilmesi için dişin üzerine hiçbir işlem yapılamdan önce dişlerin modeli hazırlanmalı ve oluşacak değişiklikler bu model üzerinden hastaya gösterilmelidir.
Lamina Diş Kaç Günde Yapılır?
Lamine diş kaplama yani yaprak diş tedavisinin kaç günde tamamlanacağı her hasta özelinde ihtiyaçlara, beklentilere ve uygulanacak prosedürün kapsamına göre belirlenir. Hastaya öncelikle diş eti tedavisi uygulanması ya da estetik açıdan bir müdahalede bulunulması gerekmeyen durumlarda lamine diş kaplama tedavisi ortalama 2 ila 3 seansta tamamlanır. Bu süre yaklaşık 1 ay olmakla birlikte hastanın dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı tedaviler uygulanması ihtiyacı bulunuyorsa tedavi süresi uzayacaktır.
Laminate Dezavantajları Nelerdir?
Lamine diş kaplama tedavisi geri dönüşümlü bir prosedür değildir. Kompozit uygulamalara göre yaprak porselen uygulamaları daha yüksek maliyetli olabilmektedir. Kırık ya da çatlak oluştuğunda tamir edilmeleri, diş beyazlatma işlemi ile ağartılmaları söz konusu değildir.
Lamine diş kaplama tedavisi büyük çürükler ya da kırıklar nedeniyle zayıf düşmüş olan dişlere uygulanabilen bir tedavi değildir. Çürüklere karşı dişleri korumadığı gibi diş çürüğü, diş taşı ya da diş eti hastalığı olan kişilere lamine diş kaplama tedavisi uygulanmadan önce bu sorunlar tedavi edilmelidir. Ayrıca diş gıcırdatma ve diş sıkma alışkanlıkları lamine diş kaplamaların zarar görmesine neden olabilen unsurlardır. Bu nedenle diş gıcırdatma ve diş sıkma sorunu yaşayan hastalar lamine diş kaplama tedavisi için uygun adaylar değildir.
Lamine Laminate Yaprak Diş Fiyatları
Lamine yaprak diş kaplama tedavisi her hasta özelinde planlanan ve uygulanan bir diş hekimliği prosedürü olduğu için standart bir fiyat bilgisi verilmesi söz konusu değildir. Lamine yaprak diş kaplama fiyatları her hasta özelinde yapılan tedavi sonrasında planlanan tedaviye göre belirlenmektedir. Aynı zamanda diş hekimini deneyimi, uygulanacak prosedürün kapsamı, lamine yaprak diş kaplama tedavisinde kullanılacak malzemelerin kalitesi, hastaya farklı diş ve/veya diş eti tedavileri uygulanması gerekip gerekmediği gibi etkenler lamine yaprak diş kaplama fiyatları üzerinde etkili unsurlardır.
Prosedür dahilinde özel materyaller kullanılması, laboratuvar süreçlerinin zor ve hassas olması, hastanın dişlerinin ölçülerinin alınması, hazırlanması ve uygulanması için özel teknik bilgi ve uzmanlık ihtiyacı olması nedeniyle lamine diş kaplama fiyatları alternatif tedavilere göre bir miktar daha yüksek olabilmektedir.
Laminate İstanbul
Lamine Diş İstanbul
Lamina Diş İstanbul
Yaprak Diş İstanbul
Laminate Diş Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Lamine Diş Kaç TL?
Lamine diş dişlerin görünüşünü olumsuz yönde etkileyen pek çok diş sorununun tedavisi amacıyla uygulanan popüler bir diş hekimliği prosedürüdür. Genellikle estetik kaygının ön planda olduğu ön grup dişlerde tercih edilir. Porselenden hazırlanan tabaka dişlerin ön yüzlerine yapıştırılarak estetik açıdan tatmin edici bir görünüme sahip olunabilir. Lamine diş fiyatları hasta özelinde uygulanacak tedavinin kapsamı, kaç dişe lamine yapılacağı, kullanılan materyalin kalitesi, diş hekiminin bilgi, birikim ve deneyimi ve çalışılan labaratuar ve seramist gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle hasta muayene edilip ihtiyaçları ve uygulanacak prosedürün kapsamı belirlendikten sonra fiyatlama yapılması daha doğru bir adım olarak kabul edilir.
Lamine Diş Sağlıklı mı?
Lamine Diş doğru hastaya doğru tekniklerle uygulandığı takdirde sağlıklı ve etkili sonuçlar veren diş hekimliği prosedürlerinden biridir. Lamine diş tedavisinden optimum fayda sağlanması için hasta özelinde detaylı bir muayene yapılmalı, dişlerin lamine tedavisine uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir. Lamine tedavisine uygun bulunan hastalarda kişi özelinde planlama yapılarak tedavi gerçekleştirilmelidir. Elbette lamine diş tedavisinden sonra hastaların dikkat etmesi gereken noktalar olduğu göz ardı edilmemelidir. Normal dişlere zarar verebilecek fındık ya da buz kırma, tırnak veya kalem ısırma gibi eylemlerin lamine dişlere de zarar verebileceği unutulmamalıdır. Ayrıca ağız ve diş bakımı rutini ile düzenli diş hekimi kontrolleri aksatılmamalıdır.
Lamine Diş Ömrü Ne Kadardır?
Dişlerin ön yüzeylerine uygulanan bir prosedür olan lamine diş uygulamaları estetik kaygıları gidermeyi, doğal ve güzel bir görünüme kavuşmayı sağlar. Lamine dişler genellikle ön grup dişlere uygulanır. Lamine dişlerin ömrünün uzaması için kalem ısırma, dişle fındık gibi sert cisimler kırma, diş gıcırdatma ve sert nesneleri ısırma gibi alışkanlıkların bırakılması gerekir. Lamine dişlerin uzun ömürlü olması için dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ağız ve diş bakımı rutininin aksatılmamasıdır. Ayrıca düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gidilmelidir. Bu unsurlara özen gösterilmesi halinde uzman ellerce uygulanmış lamine diş uygulamalarının ömrü uzun yıllar olarak bilinmektedir.
Lamine Diş Koku Yapar mı?
Lamine dişlerin yapısında koku yapmaya neden olabilecek bir madde bulunmadığı için lamine diş tedavisinin kokuya neden olması söz konusu değildir. Bununla birlikte ağız ve diş bakımı rutini aksatılmamalıdır. Dişler düzenli olarak fırçalanmalı, diş ipi ve ağız gargarası kullanımı ağız ve diş bakım rutinine dahil edilmelidir. Lamine diş diş eti aralarının üzerine uzatılmaksızın yalnızca dişin ön yüzeyine yapıldıkları için kokuya ve çeşitli diş eti problemlerine neden olmaz.
Lamine Veneer Ne Demek?
Lamine Veneer; özel bir yapıştırma tekniği kullanılması yoluyla ön dişlerdeki rengin, formun ve pozisyonların değiştirilmesini sağlayan bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Lamine uygulaması doğal dişi taklit eder ve istenilen estetik gülüşe hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşma imkanı sağlar. Lamine aynı zamanda diş üzerinde en az törpüleme yapılarak uygulanan kaplama türü olma özelliğine sahiptir. Sağlam dişin üzerinde son derece ince bir tabaka halinde işlem yapılır. Doğal diş üzerinde minimal düzeyde törpüleme yapıldığı için en koruyucu protetik tedavi uygulaması olarak kabul edilir. Tedavi sürecinin kısa ve kullanım ömrünün uzun olması laminenin avantajlı bir prosedür olmasını sağlar. Lamine dişlerin özel bir bakıma ihtiyacı yoktur. Günlük ağız bakım rutininin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi lamine dişlerin uzun süre boyunca konforlu bir şekilde kullanılmasını sağlayabilir.
Lamine Diş Kaplama Hakkında Hasta Yorumları
Melih Can Yuksel2023-10-27 Bilgisi ve deneyimiyle gerçekten işini layığıyla yapan bir takım Nazan hocaya ve İpek hanıma çok teşekkür ederim. sema akbaba2023-10-21 Benim gibi diş tedavisi korkunuz varsa kesinlikle Nazan Hanım ile bu korkunun yerini güven ve rahatlık alıyor. Nazan Hanım yenilikçi yaklaşımıyla hastasına en uygun tedavi yöntemini belirliyor ve tedavinin tüm aşamalarını tek tek açıklıyor. Titiz ve mükemmellliyetçi yaklaşımıyla başarılı ve konforlu bir tedavi süreci sağlıyor. İlave olarak yardımcısı İpek Hanım da takip ve randevu konusunda ihtiyacınız olan her an size destek veriyor. 40 yaşıma kadar diş tedavilerinden kaçan ben şimdi kendimi çok rahat hissederek muayeneye gidiyorum, teşekkür ederim. Zey nep2023-10-07 Nazan Hoca'yla yolum kesiştiği için çok mutluyum. Kendisine yüksek sese bağlı olarak sağ kulağımda hissettiğim kalp atışına benzer titreme/zonklama sesi nedeniyle başvurdum. Ayrıca çocukluktan beri yemek yerken çenem kütler. Ayrıntılı muayene sonrası sorunun çene eklemlerimden kaynaklandığını tespit ederek beni uygun tedaviye yönlendirdi. Öncesinde sorunlu 20'lik dişimi çekti, tüm çürüklerime dolgu işlemi uyguladı ve diş taşı temizliği yaptı. Yaklaşık 1 hafta önce de eklem tedavisi olarak splint kullanmaya başladım. Sürecim tahmin ettiğimden çok daha kolay ve rahat ilerliyor. Kendisi en başından beri her sorumu ayrıntılı olarak cevaplıyor ve en ufak şikayetinde bile bana hızlıca dönüş sağlıyor. Asistanı İpek Hanım da oldukça ilgili ve güler yüzlü. Her randevumdan oldukça memnun ayrılmamı sağlayan şahane bir ekip. koralp selçuk2023-08-25 Çene eklem rahatsızlığım için Nazan hanıma başvurdum. Günlük yaşamımda eepy şikayetçiydim, yemek dahi yiyemiyordum. Kendisine internetten ulaştım. Valla çok rahatım artık, çene fonksiyonlarınıza tekrar kavuşmak için kesinlikle iyi bir doktor arıyorsanız Nazan Hanıma başvurabilirsiniz. Burak Gül2023-08-25 Nazan Hanım’a Diş Beyazlatma tedavisi için gittim. Endişelerim vardı çünkü ilk defa bu tedaviyi yaptıracaktım. Güler yüzü, hastası ile birebir ilgilenmesi ve aldığım sonuçlardan çok memnun kaldım. Teşekkür ederim Nazan Hanım. unsal temur2023-08-20 İşinde profesyonel bir hekim arıyorsanız doğru adres. Ailece dişlerimiz Nazan Hanim'a emanet. Fatma Dinç2023-08-18 Merhaba nazan hocam buraya ne yazsam abartı sız az gelir sizler ne kadar teşekkür etsem azdır başta siz olmak üzere tabi ki ekibin hele ipek hanım o il izin alakanız yakın dan ilgili dav ran manız en ayrıntı sına kadar titiz lik le yapma nız ellerine emeğine yüreğine sağlık seni yetiştiren aile ni ellerinden öperim çok çok memnun kaldım gören ler de çok begendi ler hele oğlum bile bu kadar arını bekle miyor dum de di kısa cası hocam sen beni sevindirdin Allahım da seni sevin dir sin ben sizleri hiç tanı madan başladım altı ayın içinde çok mütlu bir dişlerim le ayrıl dım kaç tane dişci ye gitimi bunu acık yürüyerek le söylüyorum tek kelime le harika sınız çok teşekkür ederim ellerine emegi nize sağlık harika bir ekip siniz 🌹🤗♥️🧿🧿🧿🤗🤗🙏🙏🙏🙏 nil nil2023-08-08 Nazan Hanım işinde cok profesyonel, çözüm odaklı ve titiz bir diş hekimi. İşindeki becerisine ve titizliğine hayran kalmamak mümkün değil. Verdigi hizmet kalitesinden cok memnun kaldım. Kendisine çok teşekkür ederim🙏Google değerlendirmesi, 61 değerlendirmeler göre 5 üzerinden 5.0
Çalışma Saatlerimiz
Günler | Saatler |
Pazartesi | 10:00–18:00 |
Salı | 10:00–18:00 |
Çarşamba | 10:00–18:00 |
Perşembe | 10:00–18:00 |
Cuma | 10:00–18:00 |
Cumartesi | 10:00–18:00 |
Pazar | Kapalı |
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldum. Çalışmalarımı Estetik, Kozmetik ve Fonksiyonel Diş Hekimliği alanında sürdürmekteyim. 50’den fazla eğitim ve kongre/seminere katılım sağladım. 2017 yılında TAOMS (Oral Maksillofasiyal Cerrahi) Kongresi’nde sunum yaptım.