diş protezleri

Dişlerin, diş etlerinin veya çevre dokuların birçok farklı nedenden dolayı hasar görmesi sonucunda uygulanan diş protezleri kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Protez diş sayesinde kişi sindirim sisteminin başlangıcı olarak kabul edilen dişlerine kavuşur ve çiğneme faaliyeti sorunsuz biçimde gerçekleşir.

Diş protezleri, gerçek dişle ayırt edilmeyecek şekilde tasarlanan diş tasarımıdır. Protezler hazırlanırken hastanın diş rengi de önemli bir faktördür. Hastanın diş rengi renk skalasından bulunarak ona uyumlu diş protezleri hazırlanır. Bu sayede hem doğal duran hem de uyumlu diş protezleri yapılmış olur.

Protez dişler, gerçek dişler kadar işlevseldir. Kimi zaman ağzın bir bölümü için yapılırken kimi zaman hastanın ihtiyacına göre tüm ağız için diş protezleri yapılabilir. Kliniğimizde uzman ve tecrübeli hekimler tarafından hastanın ağız yapısı ve beklentilerine göre uygun diş protezleri tedavisi uygulanır.

Protez Diş Nedir?

Diş protezi kaybedilen dişlerin yerine koyulan, kolay kullanılabilen, hastanın doğal kemik rengiyle uyumlu ve estetik görünen yapay dişlerdir. Diş protezleri uygulamasında temel amaç, hastanın kaybetmiş olduğu çiğneme fonksiyonunu yerine getirmektir. Bununla birlikte hasta protez dişlerle daha iyi bir estetik görüntüye kavuşur. Kliniğimizde, protez diş tedavisi ile hastanın korku ve kaygılarını gidererek uygulama süresini en aza indirecek son teknoloji yöntemler kullanıyoruz. Kişiye özel hızlı ve güvenilir diş protezi çözümleri için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Diş Protezlerinin Avantajları Nelerdir?

Diş protezleri, hem hastanın konuşmasının düzelmesi hem de estetik olarak görüntüsünün iyileşmesini sağlar. Bu da hastaya özgüven kazandırır ve yaşam kalitesini arttırır. Diş protezleri hastaya özel olarak üretilen, istenildiği zaman takılıp çıkartılabilen ve hastanın ağız yapısına % 100 uyum sağlayan tasarımlardır.

Protez dişler, rahat kullanıma sahiptir. Hastanın bu yapay dişlerine alışması birkaç ayı bulabilir. Bir süre diş protezleri hastanın garip hissetmesine neden olabilir ancak zamanla hastanın dili ve yanak kasları proteze alışır. Kliniğimizde hastanın ağız yapısıyla uyum sağlayan diş protezleri tedavisi uzman hekimimiz tarafından yapılmaktadır. Protez dişlerin avantajları:

  • Protez dişler, oldukça sağlam yapıya sahip oldukları için doğal dişler yerine kullanılabilir.
  • Diş protezleri doğru temizlendikleri ve bakımı yapıldıkları takdirde uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
  • Diş protezleri takıldıktan sonra ilk etapta alışmak zor olsa da alıştıktan sonra rahat ve konforlu bir kullanım sunar.
  • Hem ön hem de arka dişlerin kaybında, estetik görüntüde ve konuşmada çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. Diş protezleri uygulamasıyla tüm bu sorunlar ortadan kalkar.
  • Hastalar diş kaybına veya eskiliğine bağlı olarak konuşma, yemek yeme ve çiğneme fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememekten şikâyet ederler. Diş protezi uygulamasıyla hasta konuşma ve çiğneme eylemlerini rahat şekilde yerine getirir.

Kısaca bu işlem sayesinde hasta, hem fonksiyonel hem de estetik bir gülüşe sahip olabilir. Elbette bu süreçte doktor kontrolleri ve ağız bakımına gösterilen özen oldukça önemlidir.

Protez Diş Türleri Nelerdir?

Diş protezleri, diş tedavisinde en son tercih edilen yöntemdir. Kırılan dişlerde, dolgunun yetersiz kalması gibi durumlarda diş protezi kullanılır. Başka bir deyişle dişte var olan rahatsızlık başka tedavilerle düzletilmeyecek durumda ise diş protezleri kullanılır. Diş protezi uygulamasında önemli olan nokta kişinin sağlıklı dişlerinin korunmasıdır. Diş protezleri sabit ve hareketli protez olmak üzere iki çeşittir.

Sabit Diş Protezleri Uygulamasında Neler Yapıyoruz?

sabit diş protezi

Ağız içine özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılan diş protezidir. Bu tedavi genellikle tek diş kayıplarında uygulanır. Sabit diş protezi kişinin kendi dişi kullanılarak hazırlanır. Hastanın mevcut dişi kesilip şekillendirilir, dişin üzeri kaplanır ve üstüne protez takılır. Mevcut diş kesilip şekillendirildikten sonra dişin hassas ölçüsü hazırlanır. Ardından hasta ile birlikte protez dişin rengine karar verilir. Ziyaretlerde hazırlanan dişin provası yapılır ve diğer dişlerle, çevre dokularla uyumu incelenir. Eğer rahatsızlık veren bir durum yoksa protez diş yapıştırıcı kullanılarak yerine takılır. Yapıştırıcı artıkları temizlenir. Hasta dişin bakımı, protez dişin ömrü konusunda bilgilendirilir.

Sabit diş protezlerini hasta istediği zaman takıp çıkaramaz. Yerinde sabit olan diş protezlerinde çiğneme fonksiyonları daha rahattır. Kişinin hem konuşmasına hem de estetik görüntüsüne katkıda bulunur. Gelişmiş olan diş protezi teknolojisi ile birlikte günümüzde daha çok zirkonyum ve lamine diş protezleri tercih edilmektedir.

Sabit diş protezleri, uzmanlık isteyen bir tedavi sürecidir. Bu noktada uzman hekim desteğimizi alarak daha estetik ve aynı zamanda fonksiyonel diş görünümüne kavuşabilirsiniz.

Sabit diş protezleri hakkında daha fazla bilgi almak için kliniğimizden randevu alabilir ve kapsamlı bir muayene sonrasında uzman hekimimiz ile tedavi sürecine başlayabilirsiniz.

Randevu Formu
Whatsapp Hızlı Destek
 

Hareketli Diş Protezleri Uygulamalarında Neler Yapıyoruz?

Doğal dişlerin olduğu fakat yeterli olmadığı hastalarda hareketli diş protezi uygulamalarını kullanıyoruz. Uygulamada var olan diş ve dokulardan destek alınır. Hareketli diş protezleri hastanın kendisi tarafından takıp çıkarılabilen kolay kullanımlı protezlerdir. Kliniğimizde hareketli protezlerin 4 farklı çeşidi yapılmaktadır:

Total Protezler: Genelde akrilikte üretilen total protezler, halk arasında takma diş ya da damak diş olarak bilinir. Total protez, hastanın ağzında hiç diş olmadığı için alt ve üst çeneye ayrı ayrı uygulanır. Total protez ilk takıldığında hastanın ağzında doluluk ve salgı bezlerinin uyarılmasıyla birlikte aşırı tükürük salgılanması görülebilir. Hasta birkaç ayda total proteze alışır. Bu dişlere alışmak için hastanın yüksek sesle okuma yapmasını ve telaffuzu zor olan kelimeleri tekrar etmesini öneriyoruz.

İmmediat Protezler: Geçici protezlerdir. Hastanın dişinin çekilmesiyle dokularda şişme, ağız içinde boşluk oluşur. Kalıcı diş hazırlanana kadar immediat protezler kullanılır. Bu süreçte ayrıca çekilen dişteki dokular da iyileşir ve geçici protezler ile uyumsuz hale gelir. Ardından hastaya kalıcı protezi uygulanır.

İmplant Üstü Hareketli Protezler: İmplant, diş kökü görevi gören bir yapı olup diş kaybının olduğu hastalarda hastanın çene kemiğine titanyum benzeri metal bir alaşımdan üretilen vida benzeri yapının uygulanmasıdır. İmplant üstündeki diş protezinin tutunmasını kolaylaştırır ve sağlamlığını arttırır. Böylece kişinin diş protezleri, çene kemiği içinde yer alan implantlara tutturularak uygulanır. Bu sayede hastanın daha sağlam diş protezlerine sahip olması sağlanır.

Parsiyel Protezler: Halk arasında çıtçıtlı diş protezleri (hassas bağlantılı protezler) olarak isimlendirilen bu protezler, hastanın doğal dişlerinin bir kısmı olmadığında uygulanır. Parsiyel protez, kayıp ve eksik dişlerin yerine takılarak hem estetik görüntüyü iyileştirir hem de işlevsellik sağlar. Parsiyel diş protezleri, genellikle akrilik malzemeden üretilir. Var olan dişlere kroşe teller kullanılarak tutturulur. Tel görüntüsünün gizlenmesi için ise hassas bağlantıları olan estetik protez uygulaması kullanılır. Kliniğimizde tüm hareketli diş protezleri uygulamaları uzman ve tecrübeli hekimimiz tarafından yapılmaktadır.

Protez Diş İstanbul

Diş Protezi İstanbul

Diş Protezleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Protez Çeşitleri Nelerdir?

Protez dişlerin; sabit protez diş, hareketli protez diş, total protez, parsiyel protez, immediat protez, diş üstü protez ve implant üstü protezler gibi farklı çeşitleri vardır. Bu sayede her hasta özelinde seçim yapmak için son derece geniş bir yelpazeden faydalanılabilir. Hasta için en uygun protez diş belirlenirken; hastanın ağız yapısı, elde etmek istediği görünüm yani hastanın beklentisi ve mevcut çene yapısı başta olmak üzere çeşitli unsurlar değerlendirilir. Daha sonra alınan ölçülere uygun olarak optimum fayda sağlayacak protez dişlerin yağım aşamasına geçilir. Protez dişlerin farklı çeşitleri bulunmakla birlikte günümüzde en sık kullanılan protez çeşitleri temel olarak sabit, hareketli ve implant üstü protezler olarak sınıflandırılabilir.

Protez Dişler Kaç Lira?

Protez dişler hastaların daha konforlu ve estetik bir görünüme sahip olmak amacıyla en sık kullanılan diş hekimliği prosedürlerinden biri olsa da protez diş fiyatları konusunda standart bir rakam vermek söz konusu değildir. Protez diş fiyatları belirlenirken hasta özelinde hangi protez türünün tercih edildiği, protezin hangi malzemelerden yapıldığı, kaç dişe protez yapıldığı ve benzer detaylar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle protez diş tedavisi uygulanacak hastalar öncelikle detaylı bir muayeneden geçirilmeli, uygulanacak tedavinin detayları planlanmalı ve bu aşamadan sonra protez diş tedavisinin fiyatları hasta özelinde belirlenmelidir. Ancak bu sayede doğru bir fiyatlama yapılması mümkündür.

Protez Diş Türleri Nelerdir?

Protez dişler sabit ve hareketli olarak sınıflandırıldıktan sonra bazı özelliklerine bağlı olarak kendi içlerinde ayrılabilirler. Protez diş türleri bu kapsamda; sabit protez (kuron diş ve köprü diş) ve hareketli protez ( klasik parsiyel protez, hassas bağlantılı protez, tam protez, immediat protez ve diş üstü protez) olarak kategorize edilebilir. Günümüzde sık kullanılan diğer bir protez çeşidi son yıllarda yaygınlaşan çıt çıt protez diş türüdür. Damağa özel yuvalar aracılığıyla oturtulan çıt çıt protez; diş eksikliği sorunu yaşayan, sabit protez kullanamayan ya da sabit protez tedavisi için uygun bulunmayan hastalara uygulanabilir. Sürgülü diş protezi diğer bir diş protez türü olup dişlerden destek alan ve ağızda kalan dişlerin kaplanmasını gerektiren bir tedavi yöntemidir.

Kaç Çeşit Protez Diş Var?

Ağız ve diş bakımının yetersiz bir şekilde yapılması başta olmak üzere çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerin kaybı gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bu tür durumlarda protez diş tedavisi en etkili çözümdür. Protez dişlerin birden fazla türü vardır. Protez diş türlerinden ilki total, tam damak protez diş iken bir diğeri bölümlü diğer bir deyişle kancalı protez diştir. Farklı özeliklere sahip olan protez dişlerden hangisinin kullanılacağı her hasta özelinde ağız ve diş yapısı değerlendirilerek belirlenir. Bu süreçte kaç tane diş kaybedildiği ve çene dokusunun yeterince güçlü olup olmadığı gibi etkenler de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

İmplant Mı Yoksa Protez Mi?

İmplant tedavisi protez diş tedavisine göre bazı avantajları ile öne çıksa da önemli olan her hasta özelinde doğru tedavinin planlanmasıdır. Bununla birlikte implant tedavisinde dişlerin çene kemiğine kalıcı olarak yerleştirilmesi, protez tedavisine göre daha kalıcı ve dayanıklı olmasını sağlar. Protez dişlerin belirli bir süre sonunda yeniden ayarlanıp onarılması gerekebilmesine karşın implant tedavisinde takılan dişler, doğru bakım yapılması halinde ömür boyu güvenli bir şekilde kullanılabilir. İmplant dişler diş fırçalama ve diş ipiyle temizlenebilir. Protez dişlerin temizlenmesi için çıkarılmaları gerekebilir. Ağız ve diş hijyeni sağlanmazsa çeşitli ağız ve diş problemleri ile karşı karşıya kalınabilir.

Diş Protezleri Hakkında Hasta Yorumları

Melih Can Yuksel
2023-10-27
Bilgisi ve deneyimiyle gerçekten işini layığıyla yapan bir takım Nazan hocaya ve İpek hanıma çok teşekkür ederim.
sema akbaba
2023-10-21
Benim gibi diş tedavisi korkunuz varsa kesinlikle Nazan Hanım ile bu korkunun yerini güven ve rahatlık alıyor. Nazan Hanım yenilikçi yaklaşımıyla hastasına en uygun tedavi yöntemini belirliyor ve tedavinin tüm aşamalarını tek tek açıklıyor. Titiz ve mükemmellliyetçi yaklaşımıyla başarılı ve konforlu bir tedavi süreci sağlıyor. İlave olarak yardımcısı İpek Hanım da takip ve randevu konusunda ihtiyacınız olan her an size destek veriyor. 40 yaşıma kadar diş tedavilerinden kaçan ben şimdi kendimi çok rahat hissederek muayeneye gidiyorum, teşekkür ederim.
Zey nep
2023-10-07
Nazan Hoca’yla yolum kesiştiği için çok mutluyum. Kendisine yüksek sese bağlı olarak sağ kulağımda hissettiğim kalp atışına benzer titreme/zonklama sesi nedeniyle başvurdum. Ayrıca çocukluktan beri yemek yerken çenem kütler. Ayrıntılı muayene sonrası sorunun çene eklemlerimden kaynaklandığını tespit ederek beni uygun tedaviye yönlendirdi. Öncesinde sorunlu 20’lik dişimi çekti, tüm çürüklerime dolgu işlemi uyguladı ve diş taşı temizliği yaptı. Yaklaşık 1 hafta önce de eklem tedavisi olarak splint kullanmaya başladım. Sürecim tahmin ettiğimden çok daha kolay ve rahat ilerliyor. Kendisi en başından beri her sorumu ayrıntılı olarak cevaplıyor ve en ufak şikayetinde bile bana hızlıca dönüş sağlıyor. Asistanı İpek Hanım da oldukça ilgili ve güler yüzlü. Her randevumdan oldukça memnun ayrılmamı sağlayan şahane bir ekip.
koralp selçuk
2023-08-25
Çene eklem rahatsızlığım için Nazan hanıma başvurdum. Günlük yaşamımda eepy şikayetçiydim, yemek dahi yiyemiyordum. Kendisine internetten ulaştım.Valla çok rahatım artık, çene fonksiyonlarınıza tekrar kavuşmak için kesinlikle iyi bir doktor arıyorsanız Nazan Hanıma başvurabilirsiniz.
Burak Gül
2023-08-25
Nazan Hanım’a Diş Beyazlatma tedavisi için gittim. Endişelerim vardı çünkü ilk defa bu tedaviyi yaptıracaktım. Güler yüzü, hastası ile birebir ilgilenmesi ve aldığım sonuçlardan çok memnun kaldım. Teşekkür ederim Nazan Hanım.
unsal temur
2023-08-20
İşinde profesyonel bir hekim arıyorsanız doğru adres. Ailece dişlerimiz Nazan Hanim’a emanet.
Fatma Dinç
2023-08-18
Merhaba nazan hocam buraya ne yazsam abartı sız az gelir sizler ne kadar teşekkür etsem azdır başta siz olmak üzere tabi ki ekibin hele ipek hanım o il izin alakanız yakın dan ilgili dav ran manız en ayrıntı sına kadar titiz lik le yapma nız ellerine emeğine yüreğine sağlık seni yetiştiren aile ni ellerinden öperim çok çok memnun kaldım gören ler de çok begendi ler hele oğlum bile bu kadar arını bekle miyor dum de di kısa cası hocam sen beni sevindirdin Allahım da seni sevin dir sin ben sizleri hiç tanı madan başladım altı ayın içinde çok mütlu bir dişlerim le ayrıl dım kaç tane dişci ye gitimi bunu acık yürüyerek le söylüyorum tek kelime le harika sınız çok teşekkür ederim ellerine emegi nize sağlık harika bir ekip siniz 🌹🤗♥️🧿🧿🧿🤗🤗🙏🙏🙏🙏
nil nil
2023-08-08
Nazan Hanım işinde cok profesyonel, çözüm odaklı ve titiz bir diş hekimi. İşindeki becerisine ve titizliğine hayran kalmamak mümkün değil. Verdigi hizmet kalitesinden cok memnun kaldım. Kendisine çok teşekkür ederim🙏

Çalışma Saatlerimiz

 

GünlerSaatler
Pazartesi10:00–18:00
Salı10:00–18:00
Çarşamba10:00–18:00
Perşembe10:00–18:00
Cuma10:00–18:00
Cumartesi10:00–18:00
PazarKapalı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Dt. Nazan Nur Arık

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldum. Çalışmalarımı Estetik, Kozmetik ve Fonksiyonel Diş Hekimliği alanında sürdürmekteyim. 50’den fazla eğitim ve kongre/seminere katılım sağladım. 2017 yılında TAOMS (Oral Maksillofasiyal Cerrahi) Kongresi’nde sunum yaptım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment