nazan dis beyazlatma

Sağlıklı ve estetik açıdan iyi görünen dişlere sahip olmak hem kadınların hem erkeklerin öz güveni üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Bu aynı zamanda kişinin dişlerinin görünümünden memnun olmasınının sosyal ilişkilerini de etkilediği anlamına gelir. Dişlerin sağlıklı olmaması, dişlerde lekeler ve renklenmeler bulunması sosyal ilişkileri ve öz güveni olumsuz yönde etkileyebilir. Dişlerinin görünmesini istemeyen kişiler topluluk içerisinde gülmekten, konuşmaktan, yemek yemekten ve fotoğraf çektirmekten kaçınır hale gelebilir. 

Farklı nedenlere bağlı olarak zaman içerisinde rengi değişen dişlere uygulanabilecek çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Diş beyazlatma yapıştırma, kaplama ve diğer agresif yöntemlere kıyasla uygulanması söz konusu olabilecek en uygun maliyetli ve konservatif tedavi olma özelliğine sahiptir.

Diş Beyazlatma Bleaching Nedir?

Çeşitli nedenlere bağlı olarak dişin mine ve dentin tabakasına nüfuz ederek renk değişikliğine ve lekelenmeye neden olan durumları ortadan kaldırmak aynı zamanda dişlerin rengini ağartmak amacıyla uygulanan diş beyazlatma bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Bleaching olarak da adlandırılan diş beyazlatma pratik ve konforlu bir süreçtir.

Dişte çeşitli nedenlerle ortaya çıkan lekelenmeleri ve renklenmeleri gidermek için diş taşı temizliği ve polisaj gibi farklı yöntemlere başvurulması söz konusu olabilir. Ancak her tür renklenmeyi ve lekelenmeyi gidermek için bu yöntemler yeterli değildir. Diş beyazlatma yani bleaching tedavisi her hasta özelinde ihtiyaçlara, renklenme nedenine, elde edilmek istenen sonuca ve tedavinin ne kadar sürede tamamlanması gerektiğine bağlı olarak farklı yöntemlerle uygulanabilir.

Diş Beyazlatma Kalıcı mı?

Renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi, sigara kullanılması, ağız ve diş bakımının yetersizliği sonucu zaman içinde dişlerin beyazlığını ve parlaklığını kaybetmesi olağan bir durumdur. Diş beyazlatma tedavisi ile hastanın dişlerinin eski görünümü geri kazanması amaçlanır. Dişleri aşındırma ve zayıflatma gibi dezavantajları olmayan, güvenilir bir tedavidir.

Diş beyazlatma alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından uygulandığı sürece acısız, ağrısız ve etkili sonuçlar sağlayan bir tedavi olarak kabul edilir. Diş beyazlatma prosedüründen elde edilen sonuçların kalıcılık süresi 6 ila 36 ay arasında değişiklik gösterebilse de bu süre kişi özelinde pek çok faktöre bağlıdır. Diş beyazlatmanın kalıcı olması için hastanın tedaviden sonra ağız ve diş bakımına gereken özeni göstermesi gerekir. Bu aşamada yalnızca ağız hijyeninin sağlanması yeterli değildir. Aynı zamanda dişlerde lekelenmeye ve renklenmeye neden olabilecek maddeler içeren yiyeceklerin ve içeceklerin tüketimi konusunda özenli olmak gerekir. Bu konuda kısıtlamaya gidilmezse diş beyazlatma sonuçları kalıcılığını uzun süre koruyamaz.

Diş Beyazlatma Yöntemlerimiz Nelerdir?

Gelişen teknolojiyle birlikte diş beyazlatmak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Diş beyazlatma yöntemi belirlenirken kişinin durumuna, diş yapısına ve dişinin rengine bakılır. Diş beyazlatma yöntemi iki şekilde yapılır. Bunlar ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatma yöntemidir.

Diş Beyazlatma Teknikleri Nelerdir?

Diş beyazlatma amacıyla uygulanabilecek farklı teknikler vardır. Bunların başında profesyonel diş beyazlatma teknikleri olan ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma ile ihtiyaç duyulan hastalarda her iki yöntemin birlikte uygulanmasına dayanan kombine diş beyazlatma teknikleri gelir. Bunların yanı sıra eczanelerden, marketlerden ve kozmetik mağazalarından alınabilen diş beyazlatma ürünlerinin kullanılması yoluyla diş beyazlatma uygulamaları yapılması tercih edilebilir.

Ancak bu yöntemler hem profesyonel diş beyazlatma teknikleri kadar etkili sonuçlar vermez hem de yanlış uygulanması halinde dişlerde kalıcı zararlara neden olabilir. Bu nedenle önerilen profesyonel diş beyazlatma uygulamalarıdır. Profesyonel diş beyazlatma prosedürlerinden hangisinin tercih edileceği hasta özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra diş hekimi tarafından belirlenmelidir.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürüyor?

Diş beyazlatma tedavisi genellikle iki seans şeklinde uygulansa da hasta özelinde ihtiyaçlara, dişlerin mevcut durumuna ve elde edilmek istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir. Seansların tamamlandığı süre de hastanın ağız yapısı, dişlerin mevcut durumu ve sigara kullanımı gibi yaşam tarzı alışkanlıklarına bağlı olarak 30 ila 60 dakika arasında farklı farklı olabilir. 

Diş beyazlatma tek seansta yapılabilmesine karşın bu her hasta için olası bir durum değildir. Çünkü diş sağlığı ve kullanım alışkanlıkları kişi özelinde değişir. Diş beyazlatma tedavisinin kaç seans şeklinde uygulanacağı yapılan muayenenin ardından diş hekimi tarafından hasta özelinde belirlenmelidir. Bazı hastalarda istenilen sonuca ulaşmak için yalnızca birkaç seanslık uygulama yeterli gelirken, bazı hastalarda ek seans yapılmasına gereksinim duyulabilir.

Tedavilerimiz
Randevu Formu
Whatsapp Hızlı Destek

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Diş beyazlatma en önemli estetik ve kozmetik diş hekimliği prosedürlerinden biridir. Diğer estetik diş hekimliği prosedürlerine göre diş beyazlatma tedavisinin maliyeti daha düşük olduğu gibi hızlı bir şekilde uygulanması ve kısa sürede etkisini görmek mümkündür. 

Diş beyazlatma fiyatları hasta özelinde hangi tekniğin uygulanacağına, kullanılacak malzemelere, diş hekiminin fiyat politikasına ve benzer etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Tedavi hastaya özel olduğu için standart bir fiyattan bahsetmek doğru değildir. 

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Ofis tipi diş beyazlatma (Office Bleaching) diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanır. Genellikle her biri 15 dakika süren 2 ila 3 seans şeklinde uygulanır. Seans sayısı hasta özelinde değişebilir. Ofis tipi diş beyazlatma yapılacak hastalara ilk olarak diş taşı temizliği yapılarak işlem sonuçlarının kalıcılığı desteklenir. Elde edilmek istenen diş rengi belirlenir ve diş etlerine koruyucu maddeler sürülerek diş beyazlatma jellerinin vermesi olası hasar önlenir.

Prosedür sırasında yüksek oranda oksijen içeren diş beyazlatma jelleri kullanılır ve dişlere sürülen jeller lazer gibi farklı ışık kaynakları yoluyla aktive edilir. Belirli bir süre sonunda jel temizlenerek dişin yeni rengi kontrol edilir. Gerek duyulursa seans tekrarlanır.

Ev tipi diş beyazlatma (Home Bleaching) diş hekimi tarafından hasta özelinde planlanan ancak hasta tarafından diş hekiminin kontrolünde olmak kaydıyla ev ortamında uygulanan bir tedavidir. Tedavinin planlanması için hasta özelinde ölçümler ve analizler yapılarak kişiye özel diş beyazlatma plakları hazırlanır. Hasta plaklara yine diş hekiminin verdiği diş beyazlatma jellerini sürer ve belirtilen süre boyunca, düzenli olarak dişlerine takar. Bu tedavide en çok dikkat edilmesi gereken, belirtilen miktardan fazla jel kullanmamak ve düzenli uygulama yapmaktır.

İhtiyaç duyulan hastalarda ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma tekniklerinin bir arada uygulandığı kombine diş beyazlatma yöntemi tercih edilebilir. Ofis tipi diş beyazlatma sonrası elde edilen beyazlığı pekiştirmek için ev tipi diş beyazlatma prosedüründen faydalanılan yöntem genellikle ileri derecede renklenme sorunu olan kişilerde tercih edilir.

Tek diş beyazlatma yöntemi; dişleri renklendirme özelliğine sahip yiyecek ve içeceklerin kullanılması, kanal tedavisi uygulanması veya travma nedeniyle dişin içindeki canlı dokunun ölmesi sonucu çıkan renklenmeleri gidermek için tercih edilebilir. Dişteki dolgu çıkarılınca açılan boşluğa diş beyazlatma jeli uygulanır. Diş geçici dolguyla kapatılır. Belirli aralıklarla beyazlatma jeli yenilenerek istenen sonuca ulaşılınca prosedür tamamlanır.

Çene Eklemi Tedavisi Nedir

Diş Beyazlatma İşleminin Yan Etkisi Var mıdır?

Diş beyazlatma alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından uygulandığı sürece yan etkiye ve zarara neden olmaz. Sadece geçici bir hassasiyet oluşması söz konusu olabilir. Bu durum ise birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Hassasiyet döneminde sıcak ve soğuk yiyecek ve içecek tüketimini kısıtlamak hastanın yaşam kalitesinin artmasını sağlar. Bu süreçte diş hassasiyetini giderme etkisine sahip jelleri ve diş macunlarını kullanmak fayda sağlayabilir.

Diş Beyazlatma İstanbul

Diş Beyazlatma Kadıköy

Diş Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Diş Beyazlatma İşlemi Ağrı Yapar Mı?

Diş beyazlatma işlemi, genellikle ağrısız ve acısız bir işlemdir. Diş beyazlatma tekniğinden sonra bazı durumlarda ağrı görülebilir. Fakat bu durum geçicidir. İlk 24 saat boyunca dişlerde ağrı ve sızlama yaşanabilir. Bazı durumlarda bu süre 48 saate de çıkabilir. Fakat genel olarak ağrı yapmayan bir işlem olduğu söylenebilir. Bunun yanı sıra soğuk ve sıcak yiyecek ve içecekler tüketirken hassasiyet görülebilir. Bu durum da geçicidir.

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan 1 ya da 2 gün sonra herhangi bir ağrı ya da sızı görülmez. Güvenilir ve pratik bir yöntem işlem olan diş beyazlatma, hastaya konforlu bir tedavi imkanı sunar. Diş etlerine, diş köklerine ve ağız yapısına herhangi bir zararı olmayan bu işlem ağrıya neden olmaz. Dişlerin yapısına göre ufak çaplı diş hassasiyetleri yaşandığı söylenebilir. Bununla birlikte olası ağrı ya da komplikasyonlarda, mutlaka uzman doktorunuz ile irtibata geçmelisiniz.

Diş Beyazlatma İşleminin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatma işleminin etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Diş beyazlatma işlemi etkisi genel olarak dişe uygulanan işlem prosedürü ve hastanın bakım süreci ile alakalıdır. Bu süre içinde çay, kahve, sigara ve alkol tüketimini azaltmak, düzenli olarak dişleri fırçalamak, asitli ve gıda boyası içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gereklidir. Diş beyazlatma işleminin ardından dişler beyazlığını kaybederse tekrar diş beyazlatma işlemine başvurabilirsiniz.  Ayrıca kişi herhangi bir hastalık geçirirse ya da zorunlu ilaç kullanırsa diş beyazlatma süresi azalabilir.

İşlemin ardından beyazlığın sürdürülmesi kişinin elindedir. Kişi dişlerin beyazlığını koruması için sağlığına dikkat etmeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Buna bağlı olarak dişlerin beyazlık süresinde artış görülebilir. Ayrıca işlem sürecinde diş hekiminin verdiği tavsiyelere uymak ve seanslara düzenli olarak gelmek de diş beyazlatma işleminin etkisinin uzun sürmesini sağlar.

Sonuç olarak dişe uygulan işlem prosedürü hem ofis tipi hem ev tipi beyazlatma uygulanmış ise ve kişiler diş kontrollerine aksatmadan gelirlerse uzun yıllar bu beyazlığı kullanabilirler. Bununla birlikle dişi beyazlatırken dış değil iç mine dokusu olan dentin dokusu beyazlatılır. Dolayısıyla beyazlatma ajanının nasıl beyazlatmaya etkisi varsa dışarıdan gelen etmenler (sigara, çay, kahve vb.) de sarartma etkisine sahiptir. Hastalarımız bu noktada diş bakımlarına ne kadar dikkat ederlerse beyazlatmanın etkisi de buna paralel olarak devam eder.

Diş Beyazlatma Tedavisinden Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler

İşlem uygulandıktan sonra dişlerde hafif bir ağrı görülebilir. Bu ağrı şiddetlenirse veya 48 saatten fazla sürerse diş hekimiyle iletişim kurmalısınız.
İşlem uygulandıktan sonra dişlerde ve diş etinde hassasiyet görülebilir. Bu süreçte çok soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir.
Diş beyazlığının uzun süre etkisini sürdürmesi için kahve, çay, sigara ve zararlı besinlerden bir süre uzak durmalısınız.
Dişlerin beyazlığının uzun sürmesi için düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalı ve ağız bakımınıza önem vermelisiniz.
Tedavi ardından diş etlerinde veya diş köklerinde ağrı görülürse diş hekiminizle iletişime geçmelisiniz.

Diş beyazlatma tekniğinden sonra kişinin dikkat etmesi gereken bazı kriterler vardır. Bu kriterler şöyledir:

Bu kriterler düzenli olarak uygulandığında dişler, uzun süre beyazlığını koruyabilir. Aksi takdirde dişler eski rengine dönebilir. Dişler eski rengine döndüğünde yeniden diş beyazlatma işlemi yapılabilir.

Dişi En Çabuk Ne Beyazlatır?

Diş beyazlatma dişlerde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan lekeleri ve sararmaları giderme amacıyla uygulanan bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Diş beyazlatma ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleriyle uygulanabilir. Diş hekimi tarafından, klinik ortamında uygulanan ofis tipi diş beyazlatma prosedüründe yüksek beyazlatma etkisine sahip kimyasal ajanlar kullanılır. Bu sayede kısa sürede, etkili bir beyazlatma etkisi elde edilir. Ancak elde edilecek sonuç her hasta özelinde dişlerin mevcut durumuna ve dişlerdeki lekelenmenin altında yatan nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte hangi diş beyazlatma yönteminin uygulanacağı kararı hasta özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra diş hekimi tarafından belirlenmelidir.

Diş Beyazlatma Ücreti Ne Kadar?

Diş beyazlatma, en önemli estetik ve kozmetik diş hekimliği tedavileri arasında ilk sıralarda gelir. Diş beyazlatma ücreti genel olarak değerlendirildiğinde diğer estetik diş hekimliği tedavilerine oranla daha düşüktür. Aynı zamanda diş beyazlatma tedavisinin kısa sürede, etkili sonuçlar sağlaması önemli bir avantaj olarak ön plana çıkmaktadır. Diş beyazlatma fiyatları, hasta özelinde hangi diş beyazlatma yönteminin uygulanacağına göre değişiklik gösterir. Ayrıca uygulanacak yöntem kapsamında kullanılacak cihazlar ve diş beyazlatma ajanları diş beyazlatma fiyatını etkileyen faktörlerdir. Hastanın dişlerinin yapısal özellikleri ve mevcut durumu, elde edilmek istenen sonucu ve kaç seans uygulama yapılması gerektiğini etkileyeceği için diş beyazlatma fiyatları belirlenirken mutlaka değerlendirilmelidir. Ayrıca uygulamayı yapacak diş hekiminin fiyat politikası da bu konuda belirleyicidir.

Sararmış Dişler Beyazlar Mı?

Sağlıklı, beyaz ve parlak dişlere sahip olmak herkesin istediği bir durum olsa da bazı kişilerin dişleri doğuştan sarıdır, bazı kişilerin dişleri ise zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak genişler. Doğuştan sarı dişler düzenli olarak fırçalansa da renklerinin beyazlaması söz konusu değildir. Gerek fizyolojik gerek patolojik nedenlerle dişlerin yüzeyinde oluşan lekelerin kimyasal yöntemlerle temizlenmesi amacıyla profesyonel diş beyazlatma işleminden faydalanılabilir. Profesyonel diş beyazlatma hasta özelinde belirlenen tekniklerle diş hekimi tarafından uygulanabileceği gibi diş hekiminin planlaması kapsamında hasta tarafından ev ortamında uygulanması da söz konusu olabilir.

Sarı Dişler İçin Ne Yapmalı?

Dişlerin sararması ve lekelenmesi estetik açıdan önemli bir sorun olup kişinin gülümsemekten kaçınmasına neden olabilir. Sararmış diş sorununu ortadan kaldırmak için dişler düzenli olarak fırçalanmalı, ağız ve diş bakımı rutini eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Ayrıca düzenli olarak diş taşı temizliği yaptırılmalıdır. Ayrıca profesyonel diş beyazlatma uygulamaları sararmış ve lekelenmiş dişlerde kısa sürede, etkili sonuçlar almak için tercih edilebilir. Ofis tipi ya da ev tipi diş beyazlatma uygulamaları alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından, hasta özelinde planlanarak gerçekleştirildiğinde mevcut dişlerin durumuna göre değişen oranlarda beyazlama etkisi elde edilebilir. Diş beyazlatma sonuçlarının korunması için hastaların uygulama sonrası bazı noktalara özen göstermesi gerekliliği göz ardı edilmemelidir.

Dişteki Sarı Sigara Lekesi Nasıl Çıkar?

Sigara kullanımına bağlı olarak diş yüzeyinde meydana gelen lekeler dış lekelenmeler olarak adlandırılır. Sigara lekelerinin yanı sıra çay, kahve ve dişlerde renk değişikliğine neden olabilecek yiyecek içeceklerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkan lekelenmeler de dış lekelenmeler arasında yer alır. Dişlerdeki dış lekelenmelerin çıkarılması için diş beyazlatma özelliğine sahip diş macunlarından ya da doğal yöntemlerden faydalanılabilir. Ancak kısa sürede ve etkili sonuçlar alınması için yapılması gereken profesyonel diş beyazlatma yöntemlerinden faydalanmaktır. Profesyonel diş beyazlatma uygulamalarından sonra elde edilen sonuçlar uygulama sonrası dönemde belirli noktalara dikkat edilmesi halinde kalıcıdır.

Diş Beyazlatma Hakkında Hasta Yorumları

Çalışma Saatlerimiz

 

GünlerSaatler
Pazartesi10:00–18:00
Salı10:00–18:00
Çarşamba10:00–18:00
Perşembe10:00–18:00
Cuma10:00–18:00
Cumartesi10:00–18:00
PazarKapalı

nazan nur arık author box
Dt. Nazan Nur Arık

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldum. Çalışmalarımı Estetik, Kozmetik ve Fonksiyonel Diş Hekimliği alanında sürdürmekteyim. 50’den fazla eğitim ve kongre/seminere katılım sağladım. 2017 yılında TAOMS (Oral Maksillofasiyal Cerrahi) Kongresi’nde sunum yaptım.